هیچ باغبانی را سرزنش نمی کنند که چرا در باغ خود حصار و پرچین کشیده است ، چون باغ بی دیوار از آسیب مصون نیست و میوه و محصول برای باغبان نمی ماند .
هیچکس هم با نام « آزادی » دیوار خانه ی خود را بر نمی دارد و شبها در حیاطش را باز نمی گذارد . هیچ صاحب گنج و گوهری هم جواهرات خود را بدون حفاظ در معرض دید رهگذران نمی گذارد تا بدرخشد ، جلوه کند و چشم و دل برباید ، چون جواهر ربوده می شود .
هر چیزی که قیمتی تر باشد درصد مراقبت از آن بالاتر میرود ، هر چه نفیس تر باشد بیم ربودن آن نیز بیشتر است و مواظبت لازم تر .
اگر برای ایمنی از خطرها و آسودگی از مزاحمان خود را بپوشانی نه کسی ایراد می گیرد و نه اگر هم ایراد بگیرد اعتنا می کنی ، چرا که سخنش را بی منطق و نا آگاهانه میدانی و می بینی ، اینکه دل باید پاک باشد بهانه ای برای گریز جاهلانه از همین مصونیت است و آویختن به شاخه ی لاقیدی ، وگرنه از دل پاک هم نباید جز نگاه پاک و رفتار پاک برخیزد ، ظاهر آینه ی باطن است « از کوزه همان برون تراود که در اوست »
زن به خاطر ارزش و کرامتی که دارد باید محفوظ بماند و خود را حراج نکند و در بازار سوداگران شهوت خود را به بهای چند نامه و نگاه و لبخند نفروشد ، زن بخاطر عصمتی که دارد و میراث دار پاکی مریم است نباید بازیچه ی هوس و آلوده به ویروس گناه گردد .
کسی که از جماعت رسوا نگریزد ، رسوای جماعت می شود . آنکه ایمان را به لقمه ای نان می فروشد آنکه یوسف زیبایی را با چند سکه قلب عوض می کند ، آنکه کودک عفاف را جلوی صد ها گرگ گرسنه می برد و به تماشا می گذارد روزی هم پشت دیوار ندامت ، اشک حسرت بر دامن پشیمانی خواهد ریخت و در آخرت هم به آتش بی پروایی خود خواهد سوخت .
از اول که جامه ی عفاف سفید و شفاف است نباید گذاشت چرکابه گناه بر آن بپاشد از اول باید مواظب بود این کاسه ی چینی نشکند و این جام بلورین ترک بر ندارد از اول نباید به بیگانه اجازه ی ورود به مزرعه نجابت داد که بوته های نورس عصمت را لگد مال کند ولی گریه بی حاصل است و بی ثمر ، وقتی که شاخه شکست و گل چیده شد دیگر کار از کار گذشته است و پشیمانی بی سود .
انتهای پیام/
هدف از تهدیدها ، تأثیر گذاری بر اراده ، اعتقادات ، افکار و احساسات مخاطبان به منظور انهدام یا به تسلیم کشاندن جامعه هدف است . نقطه اشتراک همه ی تهدیدها در نوع طرح ریزی و به کارگیری شیوه ها ، امکانات ، تجهیزات و موقعیت و وضعیت حاکم است .
تهدید می تواند سخت باشد تا با استفاده از توان فیزیکی ( لشکرکشی ، اشغال خاک و زمین ، نابودی و کشتن انسانها و ویرانی زیر بناها و مراکز اقتصادی ) اجرا شود یا می تواند با تکیه بر روشهای غیر نظامی همچون : اقدامات سیاسی ، روانی ، رسانه ای ، اقتصادی ف اجتماعی و در مفهوم کلان ؛ یعنی فرهنگی با بهره گیری قدرت نرم برای تأثیرگذاری بر دشمن انجام گیرد .
انتهای پیام/
منبع : مقاله بسترهای فرهنگی در جنگ نرم
بازخوانی اسلام توسط امام خمینی ( ره ) و احیا گری ایشان ؛ یعنی بازگردان ابعاد سیاسی ، اجتماعی اسلامی به زندگی مسلمانان ، سبب رویکرد جدید مسلمانان به اسلام و تعریف وظایف ، تکالیف و مسئولیتهای جدید و عرصه های وسیعی از عمل و فعالیت های اسلامی شد . « مذهب اسلام همزمان با اینکه به انسان می گوید که خدا را عبادت کن و چگونه عبادت کن به او می گوید چگونه زندگی کن و روابط خود را با سایر انسان ها باید چگونه تنظیم کنی و حتی جامعه اسلامی با سایر جوامع باید چگونه تنظیم کنی و حتی جامعه اسلامی با سایر جوامع چگونه روابطی برقرار کند . هیچ حرکتی و عملی از فرد یا جامعه نیست مگر اینکه مذهب اسلام برای آن حکمی مقرر داشته است . »
« اسلام دین سیاست است . دینی است که در احکام آن در مواقف آن سیاست به ووح دیده می شود » شعار سیاست از دین جداست از تبلیغات استعماری است که می خواهند ملتهای مسلمان را از دخالت در سرنوشت خویش باز دارند .
در احکام مقدس اسلام بیش از امور عبادی در امور سیاسی و اجتماعی بحث شده است .
منشأ الهی قدرت سیاسی و سلسله مراتب پیامبران ، امامان و اولوالامر ، بیعت و ساز کار مشارکت اسلامی ، امر به معروف و نهی از منکر به عنوان اصلاح شبکه ی قدرت ، نصیحت ائمه ی مسلمین و اصلاح بینش صاحبان قدرت و در نهایت ، اعتراض و قیام برای تغییر ساختار قدرت ، مسئولیت هایی هستند که اسلام فرا روی مسلمانان برای تولید قدرت نرم مؤثر قرار داده است .
منبع : فصلنامه مقاله
انتهای پیام/
طراحان جنگ نرم با نفوذ در بسترهای فرهنگی و اجتماعی یک جامعه با استفاده از فنون تبلیغاتی می کوشند بینش ، بصیرت و آگاهی افراد یک جامعه را دستکاری و آنها را در جهت اهداف خود سوق دهند .
ایجاداختلال در ارزشهای یک جامعه ، تهی کردن افراد از خود واقعی ، ارزش آفرینی منفی و تغییر ارزشهای مثبت و از میان بردن منابع عینی و ذهنی سرمایه ی اجتماعی ، از مهمترین راهکارهای فرهنگی و اجتماعی در جنگ نرم فرهنگی محسوب می شوند
.
وضعیت فوری محرک که نتیجه اش تهدید است ، صرفاٌ خبر از آسیبی می دهد که نسبت به منافع و ارزشها در راه است . ارزشها و منافع در بحث تهدید ها نقش اساسی در تعریف تهدید و ساماندهی واکنشها و تصمیم گیری ها دارد .
در ادبیات سیاسی کنونی ، تهدیدها را به سه نوع تقسیم کرده اند : تهدیدهای سخت ( جنگ نظامی ) ، تهدیدهای نیمه سخت ( اقدامات اطلاعاتی و امنیتی ) و تهدیدهای نرم ( اقدامات فرهنگی ، سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی ، رسانه ای و ...) .
انتهای پیام/
منبع : مقاله فصلنامه مطالعات بسیج
مفهوم قدرت نرم
قدرت از مباحث محوری علم سیاست و مورد اندیشه و تأمل در متون و آثار سیاسی است . این موضوع ، به دلیل امنیت عینی و ملموس قدرت در دو عرصه ی سیاست داخلی و خارجی می باشد.
انقلاب اطلاعات و جهانی سازی اقتصاد ، دو عاملی هستند که باعث کوچک شدن جهان می شوند اگرچه در اوایل قرن 21 ، این دو عامل باعث تقویت قدرت آمریکا شدند ، اما با گذشت زمانی کوتاه و در آینده ، فن آوری بین کشورهای دیگر و مردم گسترش یافته ، باعث کاهش اهمیت نسبی آمریکا خواهد شد.
جنگ نرم در برابر جنگ سخت در حقیقت شامل هر گونه اقدام روانی و تبلیغات رسانه ای است که جامعه یا گروه هدف را نشانه می گیرد و بدون درگیری نظامی و گشوده شدن آتش ، رقیب را به انفعال یا شکست وا می دارد .
جنگ رایانه ای ، جنگ رسانه ای برای ایجاد تصویر سازی و کنترل اذهان و قلوب مردم ، براندازی جنگ نرم ، راه اندازی شبکه های رادیویی و تلوزیونی و شبکه سازی در بین مسلمانان ، از اشکال جنگ نرم هستند .
جنگ نرم در پی از پای درآوردن اندیشه و تفکر جامعه ی هدف است تا حلقه های فکری و فرهنگی آن را سست و با بمباران خبری و تبلیغاتی در نظام سیاسی – اجتماعی حاکم ، تزلزل و بی ثباتی تزریق کند .
جنگ نرم دو پیکارگاه دارد ؛ یکی قلب و دیگری مغز . تصرف قلبها و مغزها یا دلها و ذهن ها هدف منازعات نرم است . در جنگ نرم عامل تهدید به دنبال فراهم کردن الگوهای اقناعی است و تلاش می کند مخاطب را به گونه ای تحت تأثیر قرار دهد که ترجیحات و اولویتهای خود را مطابق خواسته های عامل تهدید ، فهم و درک کنند .
بنابراین جنگ نرم عبارت است از هرگونه اقدام غیر خشونت آمیز که ارزشها و هنجارها را مورد هجوم قرار داده و در حد نهایی منجر به تغییر در الگوهای رفتاری و خلق الگوهای جدید ی شود که با الگوهای رفتاری نظام حاکم تعارض داشته باشد .
عرصه های تهدید های نرم را می توان به 6 دسته تقسیم کرد :
1.تهدید سیاسی 2. تهدید اقتصادی 3. تهدید فرهنگی 4. تهدید اجتماعی 5. تهدید ارتباطات جمعی 6. تهدید علمی و اندیشه ای
تهدید های فرهنگی وسیع ترین ، مؤثرترین ، پیچیده ترین و شاید خطرناک ترین نوع تهدیدها محسوب می شود .در این تهدید ذهن مخاطبان مورد هجوم و توجه سیاستگزاران در ارکان نظام سلطه قرار دارد و برای تسخیر اذهان و قلوب انسان ها در راستای منافع خود اقدامات گسترده و مختلفی را به اجرا می گذارند .
مجموعه تهدیدهایی که در قالب تهدید اجتماعی مطرح است به گرایشهای روزمره ی مردم در زندگی و علایق آنها به انواع مد و شیوه ی زندگی و تقلید از سبک زندگی آنان مربوط می شود .
ابزار جنگ نرم با جنگ سخت متفاوت است . در آنجا بمب و موشک جای خود را به خبر و تحلیل در قالب کلی رسانه می دهد . از آنجا که محیط عملیات جنگ نرم رسانه است در این حوزه حداکثر استفاده از ظرفیت رسانه ها به عمل می آید و در این رویکرد رسانه ها به شیوه های گوناگون می کوشند فضای ذهن گروه های هدف را در جهت اهداف و خواسته ی طراحان جنگ نرم برای دستیابی به اهداف مذکور و موفقیت در عرصه ی جنگ می کوشند و از رسانه ها به عنوان مهمترین سلاح خود استفاده می کنند .
پر رنگ شدن جنبه نرم اعمال قدرت و انسجام استراژیک مستکبرین در سیاست های اعمالی نرم علیه مستضعفین ، بهره گیری گسترده از ابزار رسانه را موجب می گردد. براین اساس نظر به ماهیت اینگونه از تهدیدات در مجموعه ی تهدیدات نرم باید تحلیلی صحیح و نگرشی واقع بینانه نسبت به ابزار رسانه داشت . به گونه ای که از مجموع سریال های پخش شده در شبکه های ماهواره ای به القا و عادی سازی رابطه های جنسی قبل از ازدواج اختصاص داشته است و امور قبحی چون داشتن فرزند نامشروع ، تجاوزات جنسی ، خیانات زن و شوهر به یکدیگر ، خیانت به همسر ، سقط جنین و دوستی با جنس مخالف کمیت خاصی از محتوای مجموعه ی سریال های پخش شده از این شبکه های ماهواره ای را شامل می شود که جمع بندی و ریتم سنجی این فضای روانی و القای غیر مستقیم این مطالب ، آن هم برای جامعه ای با حیای فارسی زبان ، به وضوح ماهیت هدفمند فعالیت این شبکه را در فضای جنگ نرم ، جنگ تسخیر قلب و فکر خانواده ی مسلمان ایرانی را نشان می دهد .
بنا براین اگر اعضا جامعه انسانی و اسلامی ما از خطر ها و هجمه های خانمان برانگیز اینگونه شبکه ها غفلت نمایند و پای چنین شبکه هایی را از حریم خانواده های خود قطع نکنند ، خانواده هایشان یا از هم خواهند پاشید یا سرد و عاری از روابط انسانی و عاطفی خواهند شد و مفاد چنین دسیسه هایی ، کودکانی خواهند بود که به درستی تربیت نخواهند شد .
جامعه پس رفت کرده و پیش از پیش ، عقب ماندگی را تجربه خواهیم کرد و طبیعی است در چنین شرایطی زمان و فرصت های از دست رفته قابل جبران نخواهد بود .
بیانات امام خامنه ای در جمع مدیران و کارکنان صدا و سیما در خرداد 1382 :
« امروز در دنیا جنگ بین قدرت ها مهمترین ابزارش ، رسانه است امروز حتی قدر تهای بزرگ هم با رسانه ها دارند ، کار می کنند .
امروز رسانه ها و تلوزیون ها و هنر ها و این شبکه های عظیم اطلاع رسانی اینترنتی و ... از سلاح و موشک و از بمب اتم تأثیرشان بیشتر است . »
جوزف نای نویسنده ی کتاب « قدرت نرم » معتقد است مبنای قدرت سخت یا جنگ سخت بر « اجبار » و مبنای قدرت نرم بر « اقناع » است . او برخلاف بعضی از صاحب نظران ، اقتصاد و دیپلماسی را در زیر مجموعه ی قدرت سخت قرار داده و تنها از رسانه به عنوان قدرت نرم نام برده است .
با توجه به مطالبی که در این متن در مورد بسترهای اجتماعی و فرهنگی جنگ نرم ارائه شد ، می توان مهمترین تدابیری که ظرفیت یک نظام را برای مدیریت تهدیدهای فرهنگی ، اجتماعی و امنیتی ارتقا می دهد شامل موارد ذیل دانست :
1.افزایش بصیرت و آگاهی مردم و نخبگان برای شناخت دشمن ، حفظ وحدت ، پایداری و مقاومت ، تحکیم ساخت داخلی نظام ؛
2.تحکیم پایه های مذهبی و اعتقادی مردم ؛
3.برنامه ریزی و مدیریت توسعه ی فرهنگی ؛
4.تلاش برای بالا بردن سواد رسانه ای مردم ؛
5.پیشبرد طرح های توسعه ای در مناطق محروم و مرزی در ابعاد مختلف برای از بین بردن ظرفیت های واگرایی و زمینه های اعتراض اجتماعی مانند فقر ، ناامنی ، تورم و بیکاری ؛
6.تقویت زیر ساختهای فرهنگی – آموزشی برای تقویت حس میهن دوستی ؛
انتهای پیام/
منبع : مقاله ی
.: Weblog Themes By Pichak :.