نام برخی شخصیتها، فعالیتهای ورزشی یا ماجراجویانه مربوط به ایران را میتوان در کتاب گینس یافت. همه این رکوردها مانند اولین توریست فضایی زن، مثبت نیست
کوردهای جهانی گینس (Guinness World Records) مجموعهای از رکوردهای بینالمللی شامل دستاوردهای انسان و پدیدههای طبیعی است.
این کتاب هر سال با رکوردهای تازه تجدید چاپ میشود. معمولا ثبت رکوردها در این کتاب با حضور نمایندگان گینس صورت میگیرد.برای بررسی هر رکورد توسط کارشناسان گینس باید مبلغی قابل توجهی به حساب این موسسه ریخته شود. این مبلغ جدا از هزینههایی است که باید برای مسافرت کارشناسان گینس پرداخت شود. میتوان درخواست ثبت رکورد را به صورت آنلاین در وبسایت گینس انجام داد.
امام خمینی (ره)
نام رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایرانایران نیز در وبسایت گینس ثبت شده است. از مراسم تشییع امام خمینی به عنوان بیشترین تعداد شرکت کننده نام برده شده است. به نوشتهی گینس، 10 میلیون و 200هزار نفر در این مراسم شرکت داشتهاند که در حدود یک ششم جمعیت آن زمان ایران بوده است.
بزرگترین فرش دستباف
بزرگترین فرش دستباف با پنج هزار و 634 متر مربعی در مسجد شیخ زائد ابوظبی گسترانده شده است. طول این فرش 133 متر و عرض آن 40 تا 48 متر است و این فرش به مدت 18 ماه توسط یک هزار و 200 بافنده نیشابوری بافته شده است. وزن این فرش 35 تن است. این فرش سال 2007 در کتاب گینس ثبت شده است.
طولانیترین نقاشی جهان:
یک نقاشی چهار کیلومتری با عنوان "به سوی نور" که به زندگی و تلاشهای پیامبر اسلام میپردازد، به عنوان طولانیترین نقاشی جهان در کتاب رکوردهای بینالمللی ثبت شده است. پنج هزار کودک همدانی در اردیبهشت 1386 برای تهیه این نقاشی همکاری کردهاند.
علی دایی:
نام علی دایی فوتبالیست سرشناس ایرانی با 109 گل ملی به عنوان بازیکنی که بیشترین تعداد گل ملی را به ثمر رسانده به صورت افتخاری در کتاب گینس قرار گرفته است.
حسین رضازاده
حسین رضازاده دیگر ورزشکار ایرانیست که رکوردی جهانی را ثبت کرده. حسین رضازاده قهرمان وزنهبرداری جهان و المپیک است که سنگینترین وزنه را جابهجا کرده است. وی توانست در سال 2000 در سیدنی استرالیا وزنه 472 کیلوگرمی در مجموع حرکات یک ضرب و دو ضرب را بالای سر ببرد. در سال 2004 نیز بار دیگر نام وی با مهار وزنه 263 کیلوگرم در حرکت دو ضرب در کتاب گینس ثبت شد.
اولین زنی که به فضا رفت
انوشه انصاری اولین زنی است که برای سفر تفریحی به فضا رفت. نام او بهعنوان اولین توریست فضایی زن در کتاب رکوردهای بینالمللی ثبت شده است. خانم انصاری تابعیت ایرانی آمریکایی دارد و برای این سفر حدود 20 میلیون دلار پرداخت کرد. وی در سال 1385 مدت 9 روز را در یک ایستگاه بینالمللی فضایی سپری کرد.
روپایی با توپ تنیس
مهدی حب درویش با شکستن رکورد روپایی سرعتی با توپ، نام خود را در کتاب رکوردهای جهانی ثبت کرد. او موفق شد در سال 1390 خورشیدی در شهر دبی امارات متحده عربی در یک دقیقه 144 بار با توپ تنیس رکورد سرعتی روپایی را ثبت کند.
شنا در آب های آزاد
محمدحسین کبادی، شناگر اهل استان هرمزگان نیز نامش در سال 2012 در کتاب گینس ثبت شده است. او موفق شد در مدت 85 روز و طی مسیر یک هزار و 100کیلومتر رکورد اولین و سریعترین زمان برای شنا در خلیج فارس را ثبت کند.
استاد بزرگ شطرنج
نام احسان قائم مقامی نیز در وبسایت رسمی گینس ثبت شده است. این استاد بزرگ شطرنج توانست در سال 2011 با بازی همزمان شطرنج با 614 شطرنجباز عنوان بیشترین بازی شطرنج همزمان را ثبت کند. وی بیش از 97درصد بازیهایش را برد.
نفت و قم
بزرگترین فوران چاه نفت در تاریخ مربوط به نشت چاه نفتی در نزدیکی شهر قم در سال 1335 است که سه ماه ادامه داشت. این فوران روزی 125هزار بشکه بود و ارتفاع آن به 52 متر میرسید. این رکورد در کتاب گینس ثبت شده است.
امپراطوری هخامنشیان
در وبسایت گینس از امپراطوری هخامنشیان به عنوان بزرگترین امپراطوری جهان از نظر جمعیت نام برده شده است. بیش از 49 میلیون نفر از 112 میلیون جمعیت جهان آن زمان در این امپراطوری زندگی میکردند.
گرمترین نقطه جهان:
به گفته برخی کارشناسان ایرانی، گندم بریان شهداد در کویر لوت با بیش از 70 درجه سانتیگراد به عنوان گرمترین نقطه جهان ثبت شده است. گرچه از العزیزیه لیبی با 58 سانتیگراد و دره مرگ در آمریکا با دمای ثبت شده 57 درجه سانتیگراد به عنوان گرمترین نقاط جهان نام برده میشود. شهر اهواز در خوزستان نیز با 53 درجه به عنوان یکی از گرمترین نقاط جهان شناخته میشود.
بزرگترین ساندویچی که خورده شد:
مهر ماه 1387 طولانیترین ساندویچ جهان با 1500 متر طول تهیه شد اما به گزارش خبرگزاری رویترز در هنگام نمایش این ساندویچ در پارک ملت تهران تماشاگران بخشهایی از آن را خوردند و بررسی ناظران گینس ناکام ماند.
تولید مواد غذایی:
برخی وبسایتهای ایرانی از رکوردهای بیشتری که در گینس ثبت شده خبر میدهند، از جمله بیشترین تولید پسته، خاویار، خانواده توت، زعفران (80% کل تولید جهانی)، زرشک و میوههای آلویی. البته این آمار در وبسایت گینس دیده نمیشود.
.: Weblog Themes By Pichak :.