سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

بازار شهر سنندج دارای چارسوق‌ها و ورودی‌‌های زیبایی است که نشانگر دید زیبای معماران عصر‌های گذشته و فرهنگ غنی این منطقه است.

بازار شهر سنندج در دو طرف خیابان انقلاب قرار گرفته است که در سال 1046 ه.ق همزمان با مرکزیت یافتن شهر سنندج به عنوان مرکز حکومت اردلان ها ساخته شده است .

از بازار سنتی و قدیمی شهر سنندج که عبور می کنیم آنچه چشم ها را به دام خود می اندازد بافت قدیمی و زرق و برق لباس های محلی است .

این بازار با الهام گرفتن از میدان نقش جهان اصفهان به شکل مستطیل ساخته شده است که به دو بخش مجزا تقسیم شده است که یک طرف آن را بازار آصف و طرف دیگر آن را بازار سنندجی می نامند که امروزه با وجود مراکز خرید جدید این بازار همچنان موقعیت و ارزش خود را از لحاظ تجاری حفظ نموده است .

در بازارهای سنتی سنندج مغازه های داخل میدان های بازار به عملکردهای گوناگونی اختصاص یافته است از جمله میدان بارفروشی ، میدان رنگرزی ، فعالیت های خرده فروشی ، قصابی ، بقالی ، میوه فروشی ، خیاطی و ... اختصاص دارند .

این بازار از بخش‌‌ها و راسته بازار‌های زیادی تشکیل شده که جاذبه توریستی محسوب می‌شوند. بازار دارای چارسوق‌ها و ورودی‌‌های زیبا است که نشانگر دید زیبای معماران عصر‌های گذشته و فرهنگ غنی این منطقه است.

در واقع بازار تاریخی سنندج از جمله مهمترین قطب اقتصادی شهر به شمار می رود زیرا مرکز بسیار فعال و پر جنب و جوشی است که اکثر اهالی شهر سنندج مایحتاج زندگی روزانه ی خود را در این مرکز تأمین می کنند .

راسته ی بازار آصف ، راسته ی بازار سنندجی ، گذر سمسارها و زرگرها ، کاروانسرای ارباب ، سرای حاج علی ، و ... از اندام های بازار سنندج است که از گذشته تا به امروز مرکز خرید مردم شهر و روستاهای سنندج بوده است .

بازار شهر سنندج از جمله مکان های تاریخی است که اکثراٌ افرادی که به این استان سفر می کنند دیدن این بازار را که پیشینه و قدمت تاریخی آن نشان از فرهنگ مردمان کرد است  را فراموش نمی کنند و حتماٌ از آن دیدن می کنند و افراد زیادی را به این مکان ها جذب می شود .

بازار آصف شهر سنندج دارای دو بازار عمده است که یکی از آنها به بازار قدیمی شهرت دارد و با بیشتر بازارهای ایرانی که به صورت خطی ساخته شده اند تفاوت دارد زیرا در وسط این بازار سراهای مختلفی وجود دارد که اکنون سه دروازه ی در ورودی قدیمی این بازارها همچنان باقی مانده است .

تاریخ ساخت این بازار به زمان اردلان بر می گردد که سلیمان خان به عنوان والی کردستان منصوب آن بود و سنندج را به عنوان مرکز ایالت کردستان خود انتخاب کرده بود به همین خاطر بازار و قلعه حکومتی (دژ سنه ) نیز همزمان ساخته شده اند سقف راسته بازار به صورت طاق و تویزه و طاق و گنبد ساخته شده و سقف حجره ها را نیز به صورت طاق و تویزه اجرا گردیده استو مصالح به کار رفته در آن بیشتر سنگ خشت و آجر است.

افرادهای سالخورده و قدیمی همچنان در این بازارها باقی هستند و امروزه اکثر جوانان در این مغازه های بازارها به حرفه های مختلفی مشغول هستند و می توان انواع شغل های قدیمی از قبیل آهنگری ، زیورآلات سنتی ، زرگری ف سمساری و... را در آن مشاهده کرد .

تنوع اجناس موجود در آن از قدیم الایام باعث شده است که جمعیت زیادی از شهر و روستاهای مختلف برای خرید و فروش کالا به این بازارها مراجعه نمایند و با داشتن و با داشتن چند صد مغازه در آن به بازاری پر رونق برای شهروندان و مسافران و گردشگران تبدیل شود .

امیدواریم که همه با هم بتوانیم در معرفی هر چه بیشتر داشته های بومی استانمان تلاش کنیم تا میراث های تاریخی و فرهنگی استان به وادی فراموشی سپرده نشوند .

منبع : آفتاب دل




تاریخ : پنج شنبه 92/4/20 | 10:2 صبح | نویسنده : gharibeh | نظر

  • paper | آسان دی ال | ویستا باکس