ارسال به دوستان

باید بدانید که همه‌ی روغن‌ها و چربی‌ها مضر نیستند. اگر می‌خواهید از روغن‌های سالم برای آشپزی استفاده کنید باید به سمت چربی‌های اشباع نشده مانند روغن زیتون بروید.

آشپزی سالم ساده‌ترین روش ممکن برای سالم زندگی کردن و از دوا و دکتر دور ماندن است.

اول از همه بهتر است بپذیریم که آشپزی هنر است و افرادی که این هنر را به خوبی می‌دانند خدمت زیادی به سلامتی خود و اطرافیانشان می‌کنند. آشپزی سالم ساده‌ترین روش ممکن برای این است که سالم زندگی کنید و از دوا و دکتر دور بمانید.

از این گذشته تهیه‌ی غذاهای خوشمزه و سالم لذت زندگی را نیز بیشتر می‌کند. البته منظورمان این نیست که حتماً باید یک سرآشپز حرفه ای باشید. همین که مواد غذایی را بشناسید و به بهترین و سالم‌ترین وجه از آن‌ها استفاده کنید یک آشپز حرفه ای به حساب می‌آیید.
بهتر است آشپزخانه‌تان پر از مواد غذایی سالم مانند میوه، سبزیجات، دانه‌های کامل باشد. در عین حال تا جایی که می‌توانید سس‌های چرب و روغن‌های ناسالم و غیره را از حوزه‌ی امپراتوری خود دور کنید.10 توصیه برای آشپزی سالم‌تر : ادامه مطلب...


تاریخ : یکشنبه 91/12/27 | 12:51 عصر | نویسنده : gharibeh | نظر

 وبلاگ پس از باران؛ تقریباً تمامی جاهای دیدنی در غرب کشور را گشته ام و رفتن و دین روستای پالنگان رو دلم مانده بود تا اینکه تصمیم گرفتیم بریم و پالنگان را هم ببینیم .

بعد از گذر از شهر سنندج و کامیاران مسیرمان را به سوی روستای پالنگان ادامه دادیم و در حدود 20 کیلومتر مانده به روستا بود که فهمیدم این جایی که قرار ببینم یک جورایی از بقیه متفاوت است بافت و پوشش گیاهی منطقه عوض شد و مزرعه های گندم که به رتگ طلایی در آمده بودند در لابلای تپه های پوشیده از درختان خودرو شروع به خودنمایی کردند .رنگ طلایی گندمها نور خورشید را منعکس می کردو ترکیبی از انواع رنگهای سبز درختان و ارتفاعات پوشیده از بوته های سبز آن را تعدیل کرده و حالت چشم نوازی را ایجاد می کرد که مجبورت می کرد بی اختیار توقف کرده و فقط به آنچه که می بینی نگاه کنی.  در نزدیکی های روستا شیب جاده شدید شده و مجبور بودی در حالی که از دنده سنگین استفاده می کنی مرتب از ترمز هم استفاده نمایی. سر انجام در سمت چپ ما روستای پالنگان ظاهر شد و وقتی ما وارد بخش ابتدایی روستا شدیم تازه فهمیدیم که اصلاً جایی برای پارک ماشین وجود ندارد و روستا پر از گردش گر است به هر حال در یک جای تقریباً نامناسب ماشین را پارک کرده و به تماشا ی روستا مشغول شدیم ، تقریباً شبیه عکسهایی بود که قبلاً از روستا دیده بودم و همراهان پیشنهاد کردند خوب حالا که روستا را دیدیم بیا برگردیم کامیاران و جایی برای خواب شب دست و پا کنیم منم گفتم این همه ماشین اینجاست و ما کسی را نمی بینیم حتماً اون پایین یک خبری هست بیایید حد اقل بریم ببینیم این مردم کجا رفتند ،سر انجام با حالتی سرشار از تردید و اجبار قانع شدند که بیان ببینن این مردم کجار رفتند . روستا به وسیله رودخانه سیروان به دو قسمت مجزا تقسیم شده است و ادامه مطلب...


تاریخ : یکشنبه 91/12/27 | 12:50 عصر | نویسنده : gharibeh | نظر

به استناد گفته مورخین، قلعه سنه دژ (سنندج) را سلیمان خان اردلان والی کردستان در زمان شاه صفی ـ 1052 هـ .ق )‌آباد ساخت و کلمه غم ها را که به حساب ابجد 1046 می شود ماده تاریخ آن قرار داد. هیچیک از جغرافی نویسان این شهر را به این اسم در آثار خود ذکر نکرده اند در برخی از کتب می خوانیم سنه دژ در سالهای 488 موجودیت و رسمیت داشته است و در آن سالها آرتوباران پسر داریوش هخامنشی استاندار آذر بایجان، طغیان کرده و چون شکست خورد به سنه دژ در کردستان گریخت و در قلعه آن مکان رفته و تحصن کرد سین دژ در زبان پهلوی هخامنشی یکی از اسامی آفتاب بود آریان مورخ معروف راجع به سین دژ می گوید قلعه ای بود واقع در یک دشت محاط از کوه و ایرانیان عقیده داشتند که آن قلعه را (دا-آه-وه) ساخته استدا آه وه کلمه ای است که در زبان فارسی امروزی به دیو تبدیل شده است و این بدان معنی بود که معتقد بودن دیواره های قلعه چنان محکمند که انگار آنرا بشر نساخته است البته آریان به این روایت خرافی اعتقاد نداشته و اعلام کرده است که سین دژ بدست ((اشتو ویگو)) پادشاه معروف قوم ماد ساخته شده است که در ساخت آن از اسیران آشوری استفاده کرده است سینه دژ را سینه کوه و سانان دژ یعنی قله امیران و قلعه عقاب نیز معنی کرده اند بیشتر مورخان نام سنندج را سینه دژ می دانند که نشان از حصاری محکم بر قلعه ایکه در محل سنه دارد همچنین احتمال دارد که سنندج از ترکیبسنان دچ بوجود آمده باشد که به معنای دژ سخت چون سنان یا سندان آهنگری است و یا به تعبیر دیگر،سانا دژ یعنی دژ سلاطین دلایل تاریخی روشن می سازد که هر زمان حکومت مرکزی تضعیف شده است با شجاعت و دلاوری بیش از حدی به حفظ حدود و ثغور خود پرداخته و هیچگاه ننگ اسارت را نپذیرفته اند در گذشته بجای شهر فعلی شهری بنام ((سیر)) وجود داشت که این کلمه در فارسی به معنای ((سی سر)) استمجاور سی سر،محلی بود به نام صد خانیه(صد خانه) که احتمالاً به مرور زمان این نام به سنه تغییر یافته است سنندج مدت چهار قرن تحت حکومت موروثی خاندان اردلان بود که نسبت خود را به ساسانیان می رساندند کریم خان زند در سال 1146هـ ق سنندج را ویران کرد و پس از یک دوره هرج و مرج،خسرو خان اردلان در سنندج مستقر شد آقا محمد خان نیز به پاس خدمات وی سنقر را نیز ضمیمه قلمرو او کرداز سال 1214تا 1240 هـ ق امان الله خان پسر خسرو خان در سنندج حکومت کرد که در این مدت اصلاحات زیادی برای آبادانی و عمران شهر سنندج بعمل آمددر حکومت رضا قلی خان اردلان بین اعضای این خانواده اختلافاتی بوجود آمد و پس از یک سلسله کشمکشها،سرانجام امان الله خان برادر رضا قلی خان به حکومت رسید و در حقیقت این شخص آخرین والی موروثی سنندج بود که از سال 1265 تا 1284 هـ ق حکومت کرد درسال 1284 هجری قمری دولت مرکزی،حاج میرزا معتمد الدوله عموی ناصر الدین شاه را به حکومت کردستان منصوب کرد که تا سال 1291 هـ ق در آنجا حکمرانی کرد در حال حاضر سنندج مرکز استان است و یکی از شهرهای زیبای استان کردستان و غرب کشور محسوب می شود.

سنندج‌ مرکز این‌ شهرستان‌ و استان‌ کردستان‌ است‌ که‌ در فاصله‌ 520 کیلومتری‌ جنوبی‌ غربی‌ تهران‌ در مسیر آسفالته‌ میاندوآب‌ ـ کرمانشاه‌ و زنجان‌ ـ کرمانشاه‌ قرار دارد. به‌ دلیل‌ کوهستانی‌ بودن‌ منطقه‌ کردستان‌، شهر سنندج‌ که‌ دارای‌ دشت‌، قشلاق‌ و رودخانه‌ است‌، همشه‌ عامل‌ جذب‌ عشایر کوچ‌روی‌ کرد بوده‌ است‌.

وجه‌ تسمیه‌ شهر سنندج (سنه‌ یا سنه‌ دژ) که‌ از شهرهای‌ کهن‌ است‌ . ارتباط‌ این‌ شهر و نواحی‌ مجاور آن‌ با اساطیر پهلوانی‌از اهمیت‌ و قدمت‌ این‌ شهر حکایت‌ می‌کند. این‌ شهر در قدیم‌ روی‌ تپه‌ بزرگی‌ در کنار رودخانه‌ قشلاق‌ به‌ نام‌ «پیالکه‌ توش‌ نوذر» قرار داشته‌. قلعه‌ حسن‌آباد که‌ دژی‌ ساسانی‌ بود، نزدیک‌ این‌ شهر واقع‌ بود .

شهر کهن‌ «سنه‌دژ» احتمالاً در اثر زلزله‌ و هجوم‌ مغول‌ ویران‌ شد و تا زمان‌ صفوی‌ به‌ صورت‌ دهکده‌ای‌ به‌ حیات‌ خود ادامه داد. مرکز حکومتی‌ این‌ شهر پس‌ از ویرانی‌، به‌ قلعه‌ حسن‌آباد منتقل‌ شد. شهر جدید سنندج‌ در دوره‌ صفوی‌ و در روزگار شاه‌صفی‌ در سال‌ 1046 ه . ق‌ توسط‌ «سلیمان‌خان‌ اردلان‌» پایه‌ گذاری‌ شد.

سلیمان‌ خان‌ مرکز حکومت‌ را از قلعه‌های‌ حسن‌ آباد و پلنگان‌ به‌ شهر سنه‌ منتقل‌ و اقدام‌ به‌ آباد ساختن‌ آن‌ نمود. وی‌ قلعه‌ حکومتی‌ را با استحکام‌ تمام‌ در بالای‌ تپه‌ای‌ بنا نهاد و عمارات‌، حمام‌، مسجد و بازار را در خارج‌ و اطراف‌ قلعه‌ ساخت‌. او با احداث‌ یک‌ رشته‌ قنات‌ در دشت‌ «سرنووی‌» در فاصله هزار قدیمی‌ شهر که‌ در سال‌ 1309 ه. ق‌ در اثر توسعه‌ شهر داخل‌ محدوده‌ شهر شده‌ بود آب‌ را به‌ داخل‌ شهر و میان‌ قلعه‌ هدایت‌ کرد.

گسترش‌ شهر مربوط‌ به‌ زمان‌ «امان‌الله‌ خان‌ اردلان‌» است‌. او قلعه‌ حکومتی‌ را توسعه‌ دادو چندین‌ تالار و عمارت‌ در آنجا ساخ‌ و در فاصله‌ سال‌های‌ 30ـ1220 ه . ق‌ با احداث‌ عمارت‌های‌، بازار، کاروان‌سرا و مسجد از جمله‌ مسجد معروف‌ به‌ «دالاحسان‌» در میان‌ شهر به‌ توسعه‌ شهر پرداخت‌. همچنین‌ در سال‌ 1222 ه . ق‌ باغ‌ و عمارت‌ خسروآباد را توسعه‌ بخشید.

گفتنی‌ است‌ سنندج‌ به‌ لحاظ‌ موقعیت‌ جغرافییایی‌ و ف‌7عالیت‌های‌ شهرسازی‌ عصر صفوی‌ و قاجار، از بافت‌ شهری‌ سنتی‌ با ارزشی‌ برخوردار است‌ که‌ بناهای‌ مسکونی‌ و مانند حمام‌، بازار و در آن‌ باقی‌ مانده‌ است‌.




تاریخ : یکشنبه 91/12/27 | 12:49 عصر | نویسنده : gharibeh | نظر

اگر به ریشه یابی و  علل به وجود آمدن این هنر توجه نمائیم، باید اذعان کنیم که این هنر ریشه در زندگی و کار روزانه ی کشاورزی، اعتقادات دینی ، مراسم و جشن های بزرگ ، بازی های محلی ، جنگ و دفاع ، حالات روحی و روانی افراد دارد. برون گرایی مردم کرد تاثیر بسیاری بر این رقص داشته است به طوری که رقص کردی به طور کامل بیانگر فعالیت های درونی، طرز فکر و شرح اتفاقاتی است که باز آفرینی این اتفاقات در قالب هه لپه رکی پدیدار گشته است.
واژه هه لپه رکی از کلمه هه لپر به معنی جنبش و تکان و در اصل به معنی حمله کردن است که نمادی از حرکات جنگی است که از گذشته های دور به یادگار مانده است و چیزی فراتر از رقص عادی می باشد.
مردم خطه کردستان و کرمانشاه و سا یر شهرهای کردنشین نیز از این سنت دیرینه همچنان پاسداری میکنند.رقص های کردی یکی از سنتهای دیرینه و یادگارهای ارزشمند آریایی هاست ، که در میان کردها همچنان  محفوظ مانده و حتی در رقص های سنتی بعضی از اقوام همجوار همچون آشوری ها تاثیر کرده است. ادامه مطلب...


تاریخ : یکشنبه 91/12/27 | 12:48 عصر | نویسنده : gharibeh | نظر

کاهو از سبزی های بسیار مفیدی است که علاوه بر خواص درمانی، مصرف غذایی نیز دارد و در میان سبزی ها، تاریخی کهن دارد. کاهو یکی از قدیمی ترین سبزیجات دنیا است که منشاء آن در هندوستان و آسیای مرکزی می باشد . کاهو طبق مدارکی که بدست آمده از شش قرن قبل از میلاد در ایران مصرف می شده است و یک قرن قبل از میلاد به روم راه یافته و غذای مهمی برای رومیان بوده است. کاهو گیاهی است یک ساله که دارای برگهای پهن و دراز و سبز ، با طعم کمی شیرین می باشد.

انواع مختلف کاهو که در حال حاضر در آمریکا کشت می شود حدود 16 نوع می باشد که در تمام طول سال وجود دارد. روی هم رفته دو دسته کاهو وجود دارد :

1- کاهوی پرورشی و اهلی که در سالاد استفاده می شود که کاهوی گرد HEAD LETTUCE و کاهوی ایرانی ROMAINE LETTUCE از انواع مهم آن است. کاهوی ایرانی از نظر مواد غذایی از کاهوی گرد بهتر است. کاهوی گرد ارزش غذایی چندانی ندارد، زیرا دارای مقدر زیادی الیاف است که تولید گاز و نفخ در معده می کند .

ادامه مطلب...


تاریخ : یکشنبه 91/12/27 | 12:47 عصر | نویسنده : gharibeh | نظر

  • paper | آسان دی ال | ویستا باکس